Pályázat
Írta: Divinszky Zsolt Dátum: Július 04 2009 09:52:12
Megjelent a TÁMOP 5.3.3/08/1 (KMR) és a TÁMOP 5.3.3/08/2 (konvergencia régiók) jelű, „Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok támogatása” című pályázat
A két pályázati kiírás az alábbi linkeken keresztül érhető el:

Az alábbiakban az NFÜ honlapján, a két pályázatra vonatkozó közleményt olvashatják...

Teljes hír
Megjelent a TÁMOP 5.3.3/08/1 (KMR) és a TÁMOP 5.3.3/08/2 (konvergencia régiók) jelű,
„Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok támogatása”
című pályázat


A két pályázati kiírás az alábbi linkeken keresztül érhető el:


Az alábbiakban az NFÜ honlapján, a két pályázatra vonatkozó közleményt olvashatják:

Uniós pályázat a hajléktalanság leküzdéséért

2009. június 30.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP 5.3.3/08/1 és a TÁMOP 5.3.3/08/2 jelű, „Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok támogatása” című pályázat.


A hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának, illetve a foglalkoztatásának elősegítésére, valamint önálló lakhatásuk elérésére és fenntartására jelent meg európai uniós pályázat a számukra szolgáltatást nyújtó szervezeteknek.

A konstrukció keretében többek között a foglalkoztatás és lakhatás elérése és megtartása érdekében, a hajléktalanok bevonásával egyéni, csoportos és közösségi szociális munkaformák alkalmazására, valamint az önálló lakhatás támogatására igényelhető uniós támogatás.

A konstrukció keretében a hajléktalan emberek számára szociális, gyermekvédelmi, gyermekjóléti szolgáltatást nyújtó, 2008. január 1. előtt alapított szervezetek – helyi önkormányzatok, ezek intézmény-fenntartó társulásai, az általuk felügyelt költségvetési szervek, többcélú kistérségi tárulások, egyházi szervezetek és non-profit szervezetek nyújthatnak be pályázatot – utóbbiak abban az esetben, ha az alapdokumentumukban szerepel a hajléktalan emberek számára szociális és/vagy gyermekvédelmi, gyermekjóléti szolgáltatásnyújtás. Fontos, hogy a jogi személyiséggel és önálló gazdálkodási jogosultsággal rendelkező szervezetek önállóan jogosultak pályázni, míg a részben önálló vagy nem önálló intézmények esetén a fenntartó jogosult a pályázat benyújtására. Fontos, hogy a Közép-magyarországi régió, illetve a konvergencia-régiók területén megvalósuló fejlesztések támogatására két külön pályázat szolgál!

Az igényelhető támogatás összege mind a konvergencia-régiók, mind pedig a Közép-magyarországi régió tekintetében 21 millió és 210 millió Ft között lehet.

A pályázatok benyújtására 2009. augusztus 1. és 2009. október 1. között van lehetőség.

 

Kapcsolódó dokumentumok

·       TAMOP-5.3.3/08/1 (KMR) Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok támogatása

TÁMOP 5.3.3/08/2 Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok támogatása