Foglak Projekt
Navigci
Főoldal
Célunk és küldetésünk
Alapvető információk a projektről
Közérdekű dokumentumok
Fórumok
Fórum: Elindultunk
Linkek
Kapcsolat
Galéria
Keresés

Megvalósítók és elérhetőségeik

Közép-Magyarországi régió
Észak-Magyarországi régió
Észak-Alföldi régió
Dél-Alföldi régió
Közép-Dunántúli régió
Dél-Dunántúli régió
Nyugat-Dunántúli régió

Letöltések/dokumentumtár
Archívum
Ajánlatkérő felhívások
RSS
Hrek

Frum
Untitled Document
Nyugat-Dunántúli régió
Untitled Document

Üdvözlök Mindenkit a Nyugat-Dunántúli Régió Oldalán!

Munkánk legfontosabb célja a hajléktalan emberek társadalmi befogadásának erősítése, helyzetük, a számukra nyújtott szolgáltatások fejlesztésén keresztül történő javítása, problémáik megoldására valós alternatívát adó lehetőségek megteremtése, eszközrendszerének, előfeltételeinek kialakítása, azok alkalmazásához szükséges módszerek kidolgozása.

Ennek érdekében 2008 májusa óta működik régiónkban a FOGLAK projekt szakmai műhelysorozata, amelyen kezdetekben az előkészítendő TÁMOP 5.3.3 kiírás szakmai feltételrendszerének előkészítésével kapcsolatos eszmecsere zajlott.

A műhelyek hatékonyan segítették a régióban működő ellátók szakmai munkáját nem csak az uniós pályázatok, de a hazaiak elkészítése, lebonyolítása során, továbbá jelentős hozzáadott értéket képviseltek a résztvevők számára az itt megvitatásra kerülő témákhoz fűződő, a műhelyeken kapott szakmai információk, amelyek használhatóak mindennapi munkájukban is.

Az idén megrendezésre kerülő műhelytalálkozókon folytatva a megkezdett munkát, régiószintű együttműködés kialakítására és megerősítésére teszünk kísérletet, egyidejűleg támogatást nyújtva az 533 projekt megvalósító szervezeteinek is, valamint az általuk megszerzett tapasztalatok széleskörű megosztását is célként tűztük ki, így remélve pozitív változások beállását a hajléktalan-ellátás regionális együttműködési rendszerében.

Szándékunkban áll műhelytalálkozóinkat olyan széles spektrumú szakmai fórummá tenni, amelyen lehetőség nyílik a projekthez fűződő, de azon túlmutató szakmai kérdések megvitatására, ismeretek, jó gyakorlatok átadására is.

Ennek érdekében a lehető legszélesebb körből kíséreljük meg bevonni a résztvevőket, így szolgálva kommunikációs csatornaként is a hajléktalan-ellátás és a szociális ellátások társszervezetei valamint a kérdéskörben érintett egyéb hivatalok, rendvédelmi szervek között.

Az együtt gondolkodás olyan fórumát szeretnénk megteremteni, ahol a résztvevők közös céljaink és a rászorulók segítése iránt érzett elkötelezettségük mentén és azt mindenek felett szem előtt tartva munkálkodnak társadalmunk jobbá tételén és az ellátórendszer fejlesztésén.

Kardos Ádám

 

Regionális koordinátor:

Kardos Ádám

E-mail: kardos.adam@foglakprojekt.hu

Regionális műhelyek, szakmai napok:

Bejelentkezs
Felhasznlnv

JelszElfelejtette a jelszavt?
Krjen jat itt.
divi © 2008